Wie is Barbara Le Noble?

'Zolang ik me kan herinneren ben ik zo'n type dat denkt en soms zegt: 'Het kan me niet schelen wat je doet, vertel me liever wat je voelt.'  Een zoeker naar diepgang, verlichting en waarheid. Daarnaast heb en had ik ook een avontuurlijke en onbezorgde kant, een echte vrijbuiter en levensgenieter. Ik was geen makkelijk kind, want zocht regelmatig de grenzen op en daagde autoriteiten uit, waaronder mijn beide ouders en de leraren op school. 

Ervaring

Na mijn afstuderen heb ik een aantal managementfuncties gehad in de evenementenbranche en catering, maar rond mijn dertigste besloot ik het creatieve pad op te gaan en fotograaf te worden. Zodoende studeerde ik een jaar aan de Fotoacademie in Amsterdam. Vrij snel daarna kwamen de kinderen (2002 en 2005) en verhuisden we met het gezin van Den Haag naar Rotterdam, waar ik voldoening haalde uit het moederschap in combinatie met freelance fotografie opdrachten. 

Via opleidingen en cursussen verdiepte ik me verder in psychologie, filosofie en spiritualiteit, om in 2014 samen met twee anderen Stichting Ridderkind op te richten. Het programma, gericht op de weerbaarheid en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen, werd op een aantal scholen in de regio Zuid-Holland uitgerold. 

Begin 2017 kruiste Human Design mijn pad en niet veel later verhuisden we naar Almelo. Een prima plek om me helemaal te richten op de opleiding tot Human Design Analist/Expert. Sinds 2021 schrijf ik als freelancer voor De Andere Krant en werk van project naar project, zoals de organisatie van events zoals het Human Design Symposium. Inmiddels geef ik individuele readings, presentaties en workshops over Human Design. 

Ook begeleid ik ouders die problemen ervaren met hun kinderen, door ze een ander perspectief te bieden vanuit de Human Design kennis. Dat lukt wonderwel goed en daarom weet ik zeker dat Human Design alles in zich heeft om eenvoudige oplossing te zijn voor ingewikkelde problemen. 

Social stranger

Barbara betekent vreemdelinge, een archetype dat ik wel herken. Hoewel ik me zelden echt eenzaam heb gevoeld, voelde ik me wel vaak een vreemde eend in de bijt, altijd een beetje een outsider. Een social stranger, maar dan eentje die wil verbinden en begrijpen. Met Grote mensen doen alsof hoop ik mensen enthousiast te maken over Human Design en ze te inspireren op hun persoonlijke weg.'