Human Design Systeem 

Mensen kunnen de overtuiging ontwikkelen dat ze iets aan zichzelf moeten veranderen, dat ze niet goed genoeg zijn zonder dit of dat. Deze focus op verbeteren levert alleen maar teleurstelling en frustratie op. We worden in onze westerse wereld doodgegooid met zogenaamde ‘verbeter-propaganda’, omdat we dunner, gezonder, spiritueler of rijker zouden moeten zijn. Human Design gebruik je niet omdat je iets moet veranderen, maar helpt je in het proces om bewust te worden van wat en waarom je iets wil verbeteren. Op het moment dat je afstemt op je blauwdruk, je natuur en je innerlijke autoriteit leert kennen, zet je de eerste stappen op het pad van zelfliefde. Het maakt dan niet uit of je een succes bent of niet, het enige dat telt is of iets correct is voor jóu.

HUMAN DESIGN WAT IS HET?

In 2016 is de auteur in aanraking gekomen met het Human Design Systeem[1], een duidingsysteem voor zelfkennis dat een synthese is van verschillende esoterische en reguliere wetenschappen zoals astrologie, i Tjing, Kabbala, kwantumfysica, biochemie en genetica. Het ‘esoterische’ houdt zich bezig met kennis over het wezen van de mens, die slechts voor ingewijden toegankelijk is. Kennis die verborgen is en vaak niet in woorden uit te drukken.

 

Human Design, 'ontdekt' en gemanifesteerd door Ra Uru Hu[2] in 1987, laat je genetische blauwdruk zien en geeft inzicht in hoe je functioneert. Het is gebaseerd op formules en integreert de persoonlijkheid met het lichaam. Het is iets nieuws, iets heel anders. Niet te vergelijken met welke zelfhulpmethode dan ook, doordat er niets veranderd of verbeterd hoeft te worden. Human Design brengt de blauwdruk in kaart met een lichaamsgrafiek, een visuele weergave.

 

Misschien denk je bij het 'Human Design' dat het iets te maken heeft met kunstmatige intelligentie of dat het een nieuwe religie is. Dat is het allemaal niet. Het is een weergave van je 'menselijk ontwerp'; je natuur en waar je geconditioneerd wordt. Human Design is niet iets om in te geloven maar is vooral een praktisch instrument, een experiment. Het leert je dat ‘het denken’ niet geschikt is om keuzes voor jezelf mee te maken.

 

Kennis van Human Design is als het hebben van een spiekbriefje bij de test over jouw leven!

 

Human Design geeft een complete en unieke kijk op jezelf, de wereld en wetenschap, maar ook op relaties, opvoeding, onderwijs en de toekomst! We zitten in een overgangsfase naar 2027, de start van een nieuwe tijd.[3] Het is een vergelijkbare transitie als destijds van Neanderthaler naar homo sapiens. Wij zijn homo sapiens in transitus, de mens onderweg naar een nieuw tijdperk. Human Design geeft inzicht in dat proces. 

 

Onderwijs is van essentieel belang voor de ontwikkeling van mensen en op jonge leeftijd begint de vorming op school. In een ideale wereld is Human Design helemaal niet nodig, want als een kind zich autonoom mag ontwikkelen gaat opgroeien bijna vanzelf. Maar in onze niet-zelf wereld kan Human Design zeker een bijdrage leveren. Als je bereid bent je eigen perspectief wat te verbreden, nieuwsgierig bent naar het ‘waarom, hoe en wat’ van dit systeem, lees dan vooral door. 

 

Bestemming is geen kwestie van kans of willekeur,
maar van het maken van juiste beslissingen

 

Alles is continu in beweging: geboorte, groei, bloei, verval, dood, geboorte et cetera en de individuele mens doorloopt dergelijke patronen ook. De veranderingen aan de hemel tekenen de cycli van de processen op aarde en van het leven. We bewegen naar een nieuw individualisme. Een tijdperk van self empowerment! Van een ideologische cultuur van groepsdenken verschuiven we naar een individueel en authentiek levenspad. Zoals kleinkunstenaar Stef Bos mooi zei in een interview[4], hebben we niet alleen virologen en immunologen nodig, maar ook mensen die de sterren kunnen lezen. Mensen die het grotere plaatje zien en de veranderingen in een ander perspectief kunnen plaatsen, misschien wel als gidsen kunnen dienen.

 

Met Human Design heb je de mogelijkheid om op een logische en overzichtelijke manier te experimenteren met je blauwdruk. Zodra je inziet dat niemand is als jij ontstaat er een connectie met het leven zelf. Jij doet ertoe, jouw leven is het waard om geleefd te worden. Er is geen hoger doel in het leven, het leven zelf is het doel. De zin van het leven is dat het leven geleefd wordt. Het is zo eenvoudig, duidelijk en simpel. Toch lijken mensen rond te rennen alsof ze iets anders dan zichzelf zouden moeten bereiken. Op het moment dat je het niet meer weet, dat er chaos wordt ervaren, is er maar één oplossing: terug naar de basis. Terug naar joúw basis. Human Design is daar een mooi instrument voor. Het gaat verder dan welke persoonlijkheidstest dan ook, het is nergens mee te vergelijken. Het is de mechanische taal van het universum. De wetenschap van differentiatie.

 

In dit boek gaat het in het bijzonder over de mogelijkheden die Human Design biedt voor het onderwijs. Daarnaast uitgebreide informatie over de achtergronden van het systeem en eenhandleiding om inzicht in je eigen design te krijgen.

 

En tot slot de toekomst. Wat staat ons allemaal te wachten de komende tijd?

 

[1] Human Design, logisch systeem voor differentiatie

[2] Ra Uru Hu (zijn echte naam was Robert Alan Krakower) Canadees, is degene die de kennis van het Human Design kreeg in 1987, op Ibiza. Het verhaal van deze gebeurtenis beschrijf ik verderop in het boek.

[3] In 2027 start het tijdperk van de Sleeping Phoenix en wordt een nieuwe mens geboren, de Rave

[4] Magazine Zin, december 2021